27. 02. 2018.

Podgorički derbi zakazan za 13:30

Fudbaleri Budućnosti i Mladosti sastaće se “pod Goricom” u okviru 21. kola Prve crnogorske fudbalske lige. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u srijedu, 28. februara s početkom u 13:30h.

Nakon 20 kola Budućnost je drugoplasirana na tabeli sa 10 pobjeda, 6 neriješenih rezultata i 4 poraza. Posljednji susret između dva podgorička kluba završen je neriješenim ishodom 3:3, dok je u utakmici trećeg kola 1CFL Budućnost slavila 1:0.


Uoči susreta, strateg plavo-bijelih Vermezović na pres konferenciji je na sljedeći način ocijenio ekipu Mladosti:

– U zavisnosti od kvaliteta terena očekujem dobru utakmicu, a vjerujem da će snijeg biti očišćen. Naš trener je posmatrao utakmicu Mladosti u prošlom kolu, gledao sam nekoliko njihovih utakmica ukljućujući i one protiv Budućnosti i mogu reći ono što svi dobro znaju. Mladost ima ozbiljnu ekipu, kvalitetnu, sa dobrim pojedincima, prije svega Ćetković i Adrović. Štoperski tandem Simović – Cicmil je opasan u prekidima i neće nam biti lako. Obje ekipe se odlično poznaju, ne vidim da možemo jedni druge iznenaditi, već da će trenutna inspiracija fudbalera odrediti pobjednika.U ostalim susretima 21. kola sastaju se sljedeći parovi (od 14:00h):

  • Sutjeska-Iskra

  • Kom-Zeta

  • Dečić-Grbalj

  • Rudar-Petrovac