27. 02. 2018.

Podgorički derbi zakazan za 13:30

Fudbaleri Budućnosti i Mladosti sastaće se “pod Goricom” u okviru 21. kola Prve crnogorske fudbalske lige. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u srijedu, 28. februara s početkom u 13:30h.

Nakon 20 kola Budućnost je drugoplasirana na tabeli sa 10 pobjeda, 6 neriješenih rezultata i 4 poraza. Posljednji susret između dva podgorička kluba završen je neriješenim ishodom 3:3, dok je u utakmici trećeg kola 1CFL Budućnost slavila 1:0.


Uoči susreta, strateg plavo-bijelih Vermezović na pres konferenciji je na sljedeći način ocijenio ekipu Mladosti:

– U zavisnosti od kvaliteta terena očekujem dobru utakmicu, a vjerujem da će snijeg biti očišćen. Naš trener je posmatrao utakmicu Mladosti u prošlom kolu, gledao sam nekoliko njihovih utakmica ukljućujući i one protiv Budućnosti i mogu reći ono što svi dobro znaju. Mladost ima ozbiljnu ekipu, kvalitetnu, sa dobrim pojedincima, prije svega Ćetković i Adrović. Štoperski tandem Simović – Cicmil je opasan u prekidima i neće nam biti lako. Obje ekipe se odlično poznaju, ne vidim da možemo jedni druge iznenaditi, već da će trenutna inspiracija fudbalera odrediti pobjednika.



U ostalim susretima 21. kola sastaju se sljedeći parovi (od 14:00h):

  • Sutjeska-Iskra

  • Kom-Zeta

  • Dečić-Grbalj

  • Rudar-Petrovac