28. 02. 2018.

Budućnost - Mladost 1:1

Podgorički klubovi odigrali su neriješeno (1:1) u utakmici 21. kola 1CFL. Domaći su poveli su u prvom poluvremenu golom Raičevića u 2. minutu. Budućnost može da bude zadovoljna i bodom, jer je Mladost, nakon izjednačenja Tomića u 54. minutu bila bliža drugom golu.





"Poveli smo, opet nismo mogli da izdržimo. Mnogo mladih igrača smo imali u prvom timu, dva zadnja vezna, dva bočna igrača, napadača Sekulića. Mladost je iskusnija od nas, njihovi igrači igraju duže zajedno, imaju fizički jače igrače.", prokomentarisao je trener domaćina Vermezović nakon meča. "Sve to pripisujem procesu odrastanja i sazrijevanja igrača u seniorski tim"


Samo dva minuta nakon vodećeg pogotka, kasnije domaći su izveli još jedan dobar napad - duga lopta Raičevića, sjajno ubacivanje i udarac Đurišića, ali i odbrana Ljuljanovića. Ta dva napada, u prva četiri minuta, bilo je sve od Budućnosti na ovom meču.


foto: Vijesti |S. Prelević

Mladost je polako preuzimala kontrolu, u prvom poluvremenu preko slobodong udarca Ćetkovića, a u drugom poluvremenu i konkretno ugrožavala gol Budućnosti.



"Počeli smo loše, primili smo gol iz greške. Nakon 10-15 minuta uspostavili smo ravnotežu, do poluvremena imali neke momente, a u nastavku dominirali igrom, izjednačili, imali i dvije šanse za potpuni preokret. Moramo, međutim, da budemo zadovoljni, jer nije lako vratiti se u igru nakon primljenog gola u 2. minutu", kazao je Vesko Stešević, trener Mladosti.


Protagonista svih opasnih akcija Mladosti u nastavku bio je 30-godišnji lijevi bek, Hrvat Dario Tomić, koji je stigao u zimskom prelaznom roku. On je u 54. minutu postigao gol za 1:1, nakon ubacivanja Ćetkovića, te sjajnog lažnjaka i udarcem desnom nogom, a nakon njegovih centaršuteva gosti su imali i dvije dobre šanse.

U 65. minutu Petrović je ostao sam na drugoj stativi, ali nije dobro zahvatio loptu, da bi Adrović u 71. glavom, iz pada, pogodio stativu!



"Tomić nam se kasno priključio, nije sa nama od početka priprema, zato još nije 100 odsto spreman, ali puno daje ekipi", kazao je Stešević.



Budućnost - Mladost 1:1 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 350. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Strijelci: Raičević 2' - Tomić 54'. Žuti kartoni: Raičević (Budućnost), Ćetković, Nikolić (Mladost).

Budućnost: Mijatović, Đurišić, Damjanović, Adžić, Igumanović, Banović, Terzić, Tučević (58. Bakić), Camaj (85. Vlaisavljević), Raičević, Sekulić (58. Grbić).

Mladost: Ljuljanović, Roganović, Cicmil, Simović, Tomić (75. Ratković), Nikolić, Bukorac, Petrović (85. Miličković), Novović, Ćetković, Adrović.