20. 07. 2019.

OFK - CSKA 0:0 (0:0)

Romantičari su rano završili evropsku priču već u prvom kolu kvaifikacija za Ligu Evrope. Posle poraza od CSKA u Sofiji sa 4:0, izabranici Dragoljuba Đuretića su u Podgorica odigrali nerešeno – 0:0.

S obzirom na to da su sve dileme rešene u prvom meču u Sofiji u kojem je CSKA slavio sa 4:0, znatno ubedljivije nego što je bio odnos snaga na terenu, u revanšu smo gledali otvoren meč. Obe ekipe su nastojale da stignu do gola rivala, a mnogo bliži cilju su bili igrači podgoričkog tima. 

Bivši reprezentativac Crne Gore, Radomir Đalović, koji je tokom leta iz Rudara stigao u sastav popularnih ‚Romantičara‘ iz Podgorice u 20. minutu uspeo je da pobegne defanzivcima tima iz Bugarske, šutirao je jako ka golu, ali je na njegovu i na žalost navijača Romantičara, pogodio prečku. Desetak minuta kasnije kolosalnu priliku je propustio Vojin Pavlović čiji je udarac sa pet-šest metara posle centaršuta sa leve strane refleksnom intervencijom uspeo da neutrališe golman tima iz Sofije Vitautas Černijauskas.

Rezultatom 0:0 završeno je prvo poluvreme, a u nastavku meča igrači OFK-a su nastojali da stignu do pobede i časnog oproštaja od Evrope. Međutim, nisu uspeli da stignu do trijumfa, iako su imali blagu inicijativu i nekoliko poluprilika.

Nekoliko šansi je imao i CSKA iz Sofije, ali na kraju, na semaforu je pisalo 0:0. 
U narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope CSKA će igrati sa Osijekom.