11. 01. 2018.

"Vijesti": Podmlađena Mladost "nišani" Evropu


  • Mladost ulazi u 2018. godinu sa velikim rotacijama u igračkom kadru

  • Značajno je smanjen prosjek godina u odnosu na ekipu koja je nastupala jesenas
(iz arhive) Trener Vesko Stešević je na prvom treningu poželio dobrodošlicu četvorici novih fudbalera - Vojinu Pavloviću, dosadašnjem vezisti Grblja, Senegalcu Mamadu Mendiju, Danilu Vukićeviću, koji će igrati na dvojnoj registraciji iz Berana, kao i kadetskom reprezentativcu Amiru Muzuroviću, doskorašnjem članu Jedinstva iz Bijelog Polja.

Mladost je značajno smanjila prosjek godina u odnosu na ekipu koja je nastupala jesenas, čemu će posebno doprinijeti Slobodan Perišić, Petar Pavličević, Ognjen Gašević i Matija Drinčić, koji su iz mlađeg pogona priključeni prvom timu, Petroviću, Miličkoviću, Piraniću i Jablanu, igračima ispod 21 godine koji su odavno u prvom timu.

"Crveni" tim sa Starog Aerodroma su po završetku jesenje polusezone napustili iskusniji igrači - Nikola Vukčević, Nedeljko Vlahović, Milan Đurišić, Ivan Knežević, Vuk Martinović i Andrija Kaluđerović. Takođe, talentovani Ognjen Stijepović je otišao u Sampdoriju.

Sa značajno podmlađenim timom, Mladost ne mijenja ambicije - želi plasman u Evropu, preko prvenstva ili Kupa. Podgoričani su imali su visoke ambicije, a završili su prvi dio sezone na 4. mjestu, a dvostruko manje bodova (24) od vodeće Sutjeske, koja je osvojila 48. I četvrto mjesto bi moglo donijeti Mladosti plasman u Evropu, ali tim Veska Steševića ima priliku da osvoji najmasovnije takmičenje i direktno se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Kako je saopšteno, podgorički tim će i ove sezone boraviti u Antaliji na pripremama. Prije odlaska, 1. februara, u Crnoj Gori će odigrati prijateljske utakmice sa Adrijom, Rudarom i Komom, dok će se u Turskoj sastati Karabagom (Azerbejdžan), Ardom Kardžali (Bugarska), Volen (Švajcarska) i jednim predstavnikom Uzbekistana.