18. 01. 2018.

Ćiro od naredne sezone vodi omladinsku školu Mladosti

Mirko Raičević će igrati do kraja sezone, a onda postati direktor omladinske škole Mladosti, kluba za koji nastupa od 2015. godine.




- Zahvalan samupravi kluba na ukazanom povjerenju, pokušaću da iskustvo i znanje koje posjedujemprenesemna omladinsku školu Mladosti, koja je i ranije bila poznata kao rasadnik talenata. Naša najveća fudbalska imena su prošla kroz ovaj klub. Želimo to da podignemo na još viši nivo i da se što više dječaka u bliskoj budućnosti opet pojavi na Starom aerodromu. Želimo i da edukujemo trenere i obezbijedimo im kvalitetne uslove za rad,



- rekao je Raičević, koji će 22. marta napuniti 36 godina.




Stvoriti nove asove


Ćiro Raičević se afirmisao u Budućnosti čiji je, takođe, bio dugogodišnji kapiten, iz koje je otišao u Ukrajinu gdje je gradio karijeru nastupajući za Zorju, Černomorec i Hoverlu. Upisao je tri nastupa za reprezentaciju Crne Gore. Neumorni vezista uvijek je važio za uzornog sportistu, pa će i u pedagoškom smislu imati što da prenese na mlade igrače.




- Drugačija je situacija nego ranije, kada su djeca manje vremena provodila kod kuće, a više na ulici gdje su svi trčali za loptom. Sada je to rijedak slučaj i time je trenerima otežan posao. Ali, daćemo sve od sebe da uz stručan i kvalitetan rad trenera napravimo igrača koji će da dotakne zvijezde -



ambiciozan je Raičević.



Od mlađih se kreće


Iako će obavljati funkciju direktora omladinske škole, jasno je da nova uloga predstavlja početak trenerskog puta za Raičevića.


Embed from Getty Images




- Jeste tako, a sada kao aktivan igrač imam trenersku B licencu. Sigurno ću ići do kraja što se tiče licenci. Mislim da ne treba puno igrača da se kao treneri odmah prebace na seniorski fudbal, već da treba ići korak po korak - prvo da se upoznaju sa potrebama i obukom mlađih igrača, pa tek onda to iskustvo da prenesu na prvi tim.



Raičević trenutno u opremi Mladosti prolazi posljednje pripreme kao igrač, a karijeru bi mogao da završi trofejom jer su ,,Romantičari“ među ekipama koje su izborile plasman u polufinale Kupa.



- To bi bilo zaista lijepo. Nadam se da će mi saigrači prirediti to zadovoljstvo.

- rekao je Mirko Ćiro Raičević.