09. 12. 2017.

Rudar - Mladost 2:0

Mladost je poražena u jedinoj utakmici 19. kola 1CFL koja je odigrana po originalnom rasporedu. Rudar, koji je bio domaćin na stadionu Trešnjica u Golubovcima, bio je bolji za dva gola.







Prvi je postignut u 27. minutu susreta nakon nekoliko prekida kojim je Rudar opsijedao gol Mladosti, i Đalović je atraktivnim golom glavom pronašao put do mreže Ljuljanovića. U prvom poluvremenu jedinu je šansu za crvene imao Mirko Raičević sa ivice šesnaesterca, ali je golman Agović bio siguran.


Drugo poluvrijeme bilo je potpuno drugačije i potpuno u znaku Mladosti, što se, na žalost, ne može vidjeti iz konačnog rezultata. Romantičari su ređali šanse i vršili totalnu ofanzivu nad golom Agovića, koji je ostao nesavladan. Admir Adrović je imao barem pet prilika, a probali su i Stijepović, Burzanović, Ćetković i Raičević. Šansa za izjednačenje viđena je u 58. minutu susreta, Stijepović je šutirao, Agović intervenisao, a dva odbitka zaredom nije realizovao Adrović. Takođe, Bukorac je pogodio stativu u 90 minutu nakon ubacivanja Burzanovića iz prekida, pri minimalnoj prednosti za Rudar.


Upravo nakon te akcije, Rudar je prebacio loptu na protivničku polovinu terena. Đalović je uposlio Zečevića koji je pogodio igrača Mladosti Novovića i lopta se uz dosta sreće za domaći tim našla iza leđa golmana Ljuljanovića.


Rudar je prišao na bod iza Mladosti i trenutno zauzima peto mjesto sa istim brojem bodova koliko ima i Kom. Ostale utakmice 19. kola igraju se u nedjelju s početkom u 13:00h. Potom slijedi pauza u prvenstvu i zimski prelazni rok. Sljedeću utakmicu će Mladost igrati 2018. godine na istom stadionu, ovog puta protiv Zete.