18. 11. 2017.

Iskra - Mladost 0:1

U utakmici 15. kola 1.CFL Mladost je na gostovanju u Danilovgradu savladala Iskru rezultatom 0:1. Jedini pogodak viđen je u osmom minutu susreta kada je Stefan Bukorac nakon ubačaja iz kornera savladao Srđana Blažića. Ovo je ujedno prva pobjeda Mladosti od kako je sa klupe predvodi novi šef stručnog štaba Vesko Stešević.


Imala je Mladost prilika da poveća rezultat, ali nekadašnjeg čuvara mreže reprezentacije Crne Gore ali je mreža nekadašnjeg golmana fudbalske reprezentacije Crne Gore mirovala. Imali su i gosti šanse, a najbolju je imao Miroje Jovanović koji je nakon odličnog udarca sa 20 metara zatresao prečku Mladosti. Pred sami kraj meča, Stijepović je imao dvije dobre šanse za postizanje pogotka, koje nije uspio da kruniše pogotkom. Prvu je uspio da izblokira Miloš Drinčić, a kod druge je arbitar signalizirao nedozvoljenu poziciju.


Glavni arbitar na ovom susretu Milovan Milačić imao je pune ruke posla. Dodijelio je čak osam žutih kartona - pet za igrače domaćeg tima i tri za igrače Mladosti.

Iskra - Mladost 0:1 (0:1)

Iskra: Blažić, Krstović (c), Hadžanović, Banda, Perutović, Pejović, Lakić, Šahman, Jovanović, Drinčić, Kukuličić - klupa: Velimirović, Kovačević, Goran Burzanović, Petrović-Njegoš, Sekulović, Gazivoda, Kaluđerović - trener: Srđan Nikić

Mladost: Ljuljanović, Bukorac, Novović, Vukčević, Adrović, Raičević (c), Ćetković, Stijepović, Đurović, Cicmil, Roganović - klupa: Ivanović, Piranić, Martinović, Vlahović, Jablan, Marko Burzanović, Knežević - trener: Vesko Stešević

Gol:

  • Stefan Bukorac 8' (MLA)


Kartoni:

  • Iskra: █ Banda 20', █ Kukuličić 52' █ Drinčić 58' █ Blažić 69'Hadžanović 70' 

  • Mladost: Roganović 31', Bukorac 70', Knežević 88'


Novi trener Mladosti Stešević je nakon utakmice izjavio:
Ovo je važna pobjeda Mladosti. Otvorili smo meč, rano smo postigli gol, imali smo još tri šanse do kraja poluvremena i jedan početkom drugog. Nakon toga, prirodno je bilo da se ekipa koja vodi poviče, čime su domaćini došli do svojih prilika. Mladost je zasluženo pobijedila, ekipa nije zaboravila da igra fudbal i da se bori.

Rezultati 15 kola 1CFL:

  • Zeta - Petrovac 0:0

  • Iskra - Mladost 0:1

  • Sutjeska - Grbalj 1:0

  • Kom - Rudar 1:0

  • Budućnost - Dečić - od 17h


 

U narednom kolu, Mladost dočekuje Zetu.