25. 11. 2017.

16. kolo 1CFL: Duel Mladost-Zeta u nedjelju 26.11 od 13:00h (RTCG2)

Poslednja utakmica 17. kola 1CFL igra se u nedjelju, 26. novembra od 13:00h. Na Starom Aerodromu Mladost dočekuje ekipu Zete. Za sve koji ne mogu biti u prilici da isprate ovu utakmicu, obezbijeđen je TV prenos na RTCG od 13:00h.


Zeta je sa utakmicom manje treća na tabeli 1CFL sa 20 poena. Mladost je trenutno sedma na tabeli sa 18 poena, ali računica je jasna: pobjedom u ovom meču izbija na trećem mjestu sa jednim poenom više od 4 tima. Ekipa Zete se trenutno nalazi u silaznoj formi i zna za pobjedu u prethodna tri kola.


U odigranim utakmicama 17. kola, fudbaleri Sutjeske nastavili su seriju pobjeda, dok je Budućnost osvojila samo bod u 16. kolu Prve crnogorske lige.


Vodeća Sutjeka pobijedila je u Pljevljima ekipu Rudara 2:0 i prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost uvećala na 13 bodova. Nikšićki tim do osmog uzastopnog, ukupno 13. trijumfa ove sezone, došao je golovima Boža Markovića u četvrtom i Bojana Božovića u 49. minutu.


Golman Sutjeske Vladan Giljen i u Pljevljima ostao je nesavladan i sa 912 minuta postao novi rekorder Crne Gore po broju uzastopnih minuta bez primljenog gola. Budućnost je kao gost igrala sa Petrovcem 0:0.


Pobjedu u gostima ostvarila je Iskra, koja je u Radanovićima savladala Grbalj 1:0 i upisala petu pobjedu ove sezone. Odlučujući pogodak postigao je Filip Kukuličić u devetom minutu.


Pobjednika nije bilo u duelu Dečića i Koma, koji su u Tuzima igrali 1:1. Domaćin je poveo golom Ivana Rackovića u 14, a konačan rezultat postavio je Marko Kažić u 39. minutu.