22. 10. 2017.

Mladost - Budućnost 3:3

[dropcap]M[/dropcap]ladost i Budućnost su remijem zatvorili 12. kolo Prve crnogorske fudbalske lige. Na Starom Aerodromu je derbi gradskih rivala obilovao golovima, dobrim akcijama ali i velikim greškama. Utakmica je završena rezultatom 3:3, kojim može da bude najzadovoljnija Sutjeska, koja sada sa 30 bodova ima osam bodova više od najbližeg pratioca, Budućnosti. Mladost je ostala na petom mjestu sa 15 bodova.



Domaćin je poveo golom Marka Ćetkovića u 13. minutu. Izjednačio je Alen Melunović u 23, a isti igrač donio je prednost ekipi Budućnosti u 40. minutu iz jedanaesterca.


Mladost je do novog izjednačenja došla pogotkom Admira Adrovića u 43. minutu.


Novo vođstvo zvaničnom šampionu donio je Milivoje Raičević u 55, nakon sjajnog centaršuta Igumanovića, ali je samo minut kasnije Ivan Novović iskoristio lošu intervenciju odbrtane i golmana gostiju i postavio  konačan rezultat.


[foogallery id="2614"]

foto: Vijesti

Mirko Raičević je, nakon susreta je izjavio:




Bila je veoma dobra utakmica između Mladosti i Budućnosti, mogao bih je okarakterisati kao pravi derbi. U ovom susretu jurili smo pobjedu, ali je rezultat ostao izjednačen. Budućnost se pokazala kao jako dobra ekipa. Vjerujem da se ekipa Mladosti može ukoro priključiti trci za vrh tabele, gdje inače i treba da se nalazi.



Zbog zdravstvenih problema šefa stručnog štaba Branka Smiljanića, Romantičare su u ovom susretu predvodili pomoćni treneri Muratbašić i Radonjić. Narednu utakmicu Mladost igra protiv Koma za šest dana na stadionu u Zlatici.



Rezultati 12. kola 1CFL:



  • Zeta - Kom Eurozox 4:2
    Krstović 11', 28', 61', Stevanović 18' - Milošević 6'(penal), Dedić 16'

  • Grbalj - Dečić 1:1
    Vuković 86'(penal) - Gardašević 73'

  • Petrovac - Rudar 0:0

  • Iskra - Sutjeska 0:1
    Ivanović 64'(penal)

  • Mladost - Budućnost 3:3
    Ćetković 13', Adrović 43', Novović 56' - Melunović 23', 40' (pen.), Mil.Raičević 55'