30. 09. 2017.

Mladost - OFK Grbalj 2:1

"Sreća prati hrabre" - tim sloganom je ovih dana oblijepljena Podgorica na motivacionim bilbordima uoči istorijskog meča fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Danske. Isti moto bi se mogao primjeniti i na današnji okršaj između ekipa Mladosti i Grblja.


Golom Cicmila u trećem minutu sudijske nadoknade, Mladost je došla do dva tri boda protiv Grblja, koji je privremeno do izjednačenja došao u 79. minutu, a nakon što je Petrović donio prvo vođstvo podgoričkom sastavu.


Mladost je stigla do trećeg trijumfa u prvenstvu, i na tabeli je pretekla Grbalj, koji je doživio treći poraz. Treba istaći da i gostujići tim nije iskoristio jedanaesterac pri rezultatu 1:1 - šansu da donese preokret nije iskoristio Vukčević Petar u 78. minutu susreta.



Mladost - Grbalj 2:1 (1:0)


Golovi: Petrović 33', Cicmil 90+3' - Grivić 79'


Kartoni:   Bukorac (MLA) - █  Manojlović, Carević, Merdović (GRB)


Mladost: Ljuljanović, Adrović, Vukčević, Novović, Martinović, Bukorac 🔁55', Petrović 🔁75', Đurišić, Burzanović, Ćetković, Cicmil - klupa: Ivanović, Jablan, Roganović 🔁75', Piranić, Raičević 🔁55', Miličković, Radulović


Grbalj: Dragojević, Manojlović, Tomić, M.Carević, Dragićević 🔁57', P.Vukčević, Nikolić, I.Vuković, Merdović 🔁83', Korać, Z.Knežević 🔁46'- klupa: Nikolić, Kordić, Lj.Kovačević, Ivančević 🔁83', Grivić 🔁46', Julian Montenegro 🔁57'


 

Dakle, deveto kolo 1. CFL donijelo je pobjedu Mladosti u sudijskoj nadoknadi vremena, trijumf Koma u derbiju donjeg dijela tabele i ubjedljivu pobjedu Iskre u odmjeravanju snaga sa ekipom Dečića. Derbi meč subotnjeg programa, duel Zete i Rudara, završen je bez pogodaka. U nedjelju se, od 15:00 časova uz direktan televizijski prenos, igra duel vodećih ekipa na tabeli, Sutjeske i Budućnosti.


Dobru i efiksanu igru prikazala je Iskra pred svojim navijačima u duelu sa Dečićem. Danilovgrađani su sa četiri pogotka ispratili goste, koji su nakon devet odigranih kola nalaze na začelju. Na stadionu braće Velašević istakao se Bogdan Milić – vioski napadač upisao je het-trik. U listru strijelaca za domaće upisao se i Kukuličić, dok je jedini pogodak za goste djelo Ivan Raković udarcem sa bijele tačke.


Kom je pred svojim navijačima savladao ekipu Petrovac i došao do druge prvenstvene pobjede. Tim sa Zlatice do trijumfa je došao zahvaljujući Kažiću koji je pogodio u prvom dijelu susreta i autogolu Redžovića u drugom dijelu. Petrovčani su u posljednjem minutu regularnog toka uspjeli da smanje prednost rivala preko Đorđevića.


Rezultati

  • Zeta – Rudar 0:0

  • Iskra – Dečić 4:1
    Kukuličić 10', Milić 15', 46', 52' – Racković 67' (p)

  • Mladost – Grbalj 2:1
    Petrović 34', Cicmil 90'+3' – Grivić 79'

  • Kom – Petrovac 2:1
    Kažić 17', Redžović 47' (a.g.) – Đorđević 89'

    Nedjelja:

  • Sutjeska – Budućnost 15:00h (Arena sport TV)


Slijedi reprezentativna pauza, a u narednom kolu koje se igra za dvije nedjelje, Mladost će ugostiti ekipu Rudara kojeg je Mladost u prvom kolu savladala rezultatom 1:0.


FSCG