27. 12. 2017.

FSCG: Proglašeni najbolji u 2017. godini, Savić najbolji fudbaler

[dropcap]N[/dropcap]a svečanosti upriličenoj u Hotelu Hilton u Podgorici, drugu godinu zaredom priznanje za najboljeg igrača Crne Gore u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza pripalo je Stefanu Saviću, defanzivcu Atletika iz Madrida i naše najbolje selekcije.


Najveći broj glasova kapitena i trenera prvoligaških klubova u U konkurenciji igrača koji nastupaju u Telekom 1. CFL dobio je Igor Ivanović, ofanzivni vezista Sutjeske. Trofej namijenjen najuspješnijem treneru pripao je Miodragu Vukotiću koji je pretodne sezone osvojio šampionsku titulu sa ekipom Budućnosti.






Komisija za omladinski fudbal FSCG za najperspektivnije igrače naše zemlje proglasila je vezistu Javora iz Ivanjice Aliju Krnića, vezistu portugalske Benfike Iliju Vukotića i napadača Zete Nikolu Krstovića. Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala pripala je Dragoljubu Despotoviću koji sa velikim uspjehom brani mrežu KMF Titograd i reprezentacije Crne Gore. Golmanu aktuelnog šampionata Futsal lige po drugi put u karijeri pripalo je priznanje za najboljeg igrača popularnog „petoparca“.


Plakete povodom srebrnog i zlatnog jubileja uručene su Mladenu Kašćelanu za 25 nastupa u dresu sa državnim grbom i Fatosu Bećiraju koji je u duelu sa Poljskom upisao 50. nastup za „hrabre sokole“.Takođe, Fudbalski savez iskoristio je priliku da se tokom svečanosti zahvali partnerima, Crnogorskom telekomu, Nikšićkom pivu, Porsche SCG i Divi, na izuzetnoj saradnji.


Trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva) i Marko Baša (jedan).


[gallery link="none" columns="4" ids="2746,2745,2747,2748,2744"]